Friday, January 6, 2012

Make your own voodoo doll!

Ahoj, dneska Vám ukážu jak si můžete vyrobit svojí vlastní voodoo panenku. Můžete pak někoho zlobit nebo si jí vyzdobit a někde si jí vystavit.

Hi, today I'm going to show you how to make your own voodoo doll. You can mess with someone or you can create it as you like and use it as a decoration.

     Není to vůbec těžké a vše co budete potřebovat je: / It's not hard to do at all and all you need is:
  • Drátek / A wire
  • Bavlnku / A cotton thread
  • Kleštičky / Some kind of pliers
  • Noviny / Newspaper
  • Tavící pistol(Není nutna) / Melting gun(Optional)



To je v podstatě vše co potřebujete. Celá práce Vám zabere 30-40 minut a po dokončení můžete přidat korálky a různé jiné doplňky a dozdobit si tak svojí voodoo panenku.

That's basically all you need. This will take you about 30-40 minutes and after you're done you can add some beads and other stuff to decorate your voodoo doll.


Postup / Step by step
  • Ustřihněte si kus drátku, cca. 30-40 cm(podle toho jak chete mít panenku velikou) / Take scissors and cut about 30-40 cm of the wire(depends on how big you want your doll to be)


  • Po té si udělejte na drátku očko a zajistěte ho. / Then you need to do sort of eye like a shape and secure it.


  • Teď můžeme začít modelovat tělo. Na konci rukou a nohou udělejte taky očko, později nám to pomůže vymodelovat ruce i nohy. / Now we are going to make the body shapes. Do the 'eye' where the palms and heels are supposed to be, it will help us to sculpt hands and feet.
  • Teď přichází část s novinami. Místo, které nám představuje hlavu obalíme novinami. Nemusíte šetřit, protože čím víc použijete novin, tím míň budete potřebovat bavlnky. / To the newspaper thing. The 'eye' that represents a head is going to be covered in newspaper. Don't worry to use it, the more newspaper you use, the less cotton thread you'll need to make the head shape.
  • Teď už si stačí jen vybrat bavlnku a začít omotávat dokud nebudete spokojeni s tvary vaší panenky. /  And that's it, all you need to do now is just to start wrapping the cotton thread around the body until you're happy with your doll.
  • A pokud jste hodně šikovní a bavlnka vám drží tak jste v podstatě na konci, ale pokud se vám bavlnka odtrhává nebo padá stačí jí trošku přilepit tavící pistolí. / Well done. If you're really handy and your cotton thread stays on place and doesn't move you're basically done. If your cotton thread doesn't stay on place you can glue it there with the melting gun I mentioned earlier.
Takhle nějak vypadá moje voodoo panenka. Nechal jsem jí bez očí a veškerých detailů, ale vy si svojí klidně dozdobte. / So this is how my voodoo doll looks like. I kept it without eyes and details but you do your as you like.


Omlouvám se za kvalitu posledních dvou fotek, jsou foceny v poslední chvíli na horách. / I apologize for the last two photos quality, they've been taken in last minute in our chalet.


Fotky svojich panenek mi určitě můžete poslat na chrisdickblog@gmail.com. / You can send photos of your dolls on chrisdickblog@gmail.com.



1 comment:

  1. haha :D a už jen někoho šikanovat 3:D
    povedlo se ti to ;)

    ReplyDelete